Cicamed® Scar framsida.

Cicamed Scar är Sveriges mest sålda gel för att behandla ärrvävnad och ojämn hud. Cicamed Scar är ett silikongel som mjukar upp, slätar ut och reducerar ärr orsakade av akne, skärskador, brännskador, kirurgi och mer. Gelen är framtagen av några av världens främsta plastikkirurger. Till skillnad från Cicablock® så skyddar inte Cicamed Scar mot solen.

Cicamed Scar hette tidigare Cicatrix.

Vi rekommenderar dessa tre nätbutiker där du kan köpa Cicamed® Scar:
Cicamed® Scar säljs av ett 50-tal återförsäljare på nätet i Sverige. Av dessa har vi valt ut tre som vi verkligen kan rekommendera. När vi skrev denna sida så var Mecindo överlägset billigast, de har även en mycket bra butik. Gents är fokuserad på skönhetsvård för herrar. Fina Mig är en av våra nya favoritbutiker då de har jättesnabba leveranser och mycket kompetent personal.
Cicamed® Scar säljs av ett 50-tal återförsäljare på nätet i Sverige. Av dessa har vi valt ut de tre bästa:
Priserna uppdaterades senast 2018-03-24

Cicamed Scar är en silikonbaserad gel som är effektiv vid behandling av missprydande ärr. Cicamed Scar gel mjukar upp, slätar ut samt bleker missfärgade ärr orsakade av acne, kirurgi, skador och brännskador. Gelen hjälper till att bilda en skyddande miljö som är mycket bra för att minska ärrvävnad. Cicamed Scar Gel kallas ibland även för en salva och hette som sagt tidigare i Sverige Cicatrix.

Cicamed Scar bildar en silikonbeläggning, något som har visat sig ha en positiv effekt på hypertrofiska ärr samt keloider. Silikongelet används flitigt av dermatologer och plastikkirurger världen över och har på senare år fått stor populäritet hos Svenska läkare.

Cicamed® Scar tub.

Cicamed Scar gel bildar en osynlig hinna som påverkar det yttersta skiktet av överhuden (hornlagret eller stratum corneum). Hinnan kapslar in hudens naturliga fukt vilket hjälper till att återställa hudens normala balans. Silikonerna tillåter syre att passera samtidigt som extra fukt hålls utanför. Cicamed Scar fungerar också som en skyddande barriär mot bakterier.

Cicamed® Scar & acne

Denna gel är mycket populär för användning av behandling av acne. Gelet är ett behändigt och helt smärtfritt alternativ för acnebehandling. Gelén kan appliceras överallt på kroppen och torkar snabbt till en helt osynlig film. Cicamed Scar kan hjälpa till så att läkta sår/ärr blir mindre framträdande.

 • Minskar synligheten av ärr från:
  • sår
  • akne
  • kirurgiska ingrepp
  • brännskador
  • vattkoppor
 • Mjukar upp och slätar ut huden
 • Torkar till en osynlig hinna
 • Fri från konserveringsmedel

Cicamed Gel är även ett effektivt och smärtfritt alternativ till andra tillgängliga metoder som laser och IPL, som kan vara smärtsamma vid ärrkorrigering. Gelén innehåller även e-vitamin vilket stimulerar blodcirkulation, påskyndas sårläkning och förhindrar ärrbildning.

Det går bra att lägga kosmetika över Cicamed Scar när det har torkat. Cicamed Scar får ej användas på öppna sårytor eller på slemhinnor.

Detaljerad information

Användning: Appliceras 2 gånger per dag. Massera in ett tunt lager Cicamed Scar över ärret morgon och kväll. Rengör och torka det området som ska behandlas. Applicera ett mycket tunt lager Cicamed Scar på huden. Låt torka 5 min innan kosmetika/kläder. Avbryt behandling vid hudirritation. Använd ej på öppna sår, slemhinnor eller i ögonen. Får ej användas på finnar. Låt torka 4-5 minuter.

Behandlingstid: Rekommenderad behandlingstid är minst 2 månader.

Innehåll: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Tocopheryl Acetate, Silica.

Cicamed® Scar baksida.

Notera: Öppnad förpackning bör förburkas inom 3 månader. Datumet som är tryckt i tubens ände är tillverkningsdatum och inte bäst-före-datum. Datumet läses år-månad, ex 2009-07. Krämen bör förbrukas inom 3 månader efter öppning. I oöppnad förpackning är hållbarheten är 5 år.